Recette: Délicieux Pain d’épices
Pain d’épices. Adapted from Baking for All Occasions by Flo Braker Pain d'épices makes the most wonderful afternoon snack when you're foraging around for something slightly sweet, as I often find myself doing, but don't want something rich or creamy. That said, you could dress it up with a swipe of cream cheese or jam, or use slices of pain d'épices to make an impromptu strawberry shortcake, piling. French pain d'épices often gets mistranslated into English as "gingerbread," but the two cakes bear little resemblance to one another.
Being a cross between a bread and a cake, a Pain d'Épices makes for an equally delicious sweet or savory treat. As a starter or on a cheese board - Over the Holidays, Pain d'Épice is often served as a starter, cut in thin slices with foie gras or just before dessert with soft cow's-milk cheeses like Brie or Camembert. The most commonly-used spices for pain d'épices are cardamom, cloves, nutmeg, ginger, and anise, the last of which is used especially in the Dijon version, while the Reims version always requires at least a pinch of cinnamon. Vous pouvez avoir Pain d’épices utilisant 8 Ingrédients et 5 instructions. Voici comment vous réalisez ça.
ingrédients de la recette Pain d’épices
- Vous avez besoin 1/2 of sachet de levure.
- C'est 250 g of miel.
- Vous avez besoin 10 cl of jus d’orange chaud.
- Vous avez besoin 200 g of farine.
- C'est 50 g of vergeoise ou cassonade.
- C'est 1 of oeuf.
- Vous avez besoin 2 of cuilleres à café de mélange 4 épices.
- Préparer 1 of pincée de bicarbonate.
Orange and lemon zest are also added in other regional variants of the recipe. Honey is the most important part of. Pain d'épices or pain d'épice (French for '"spice bread"', loosely translated as gingerbread though nothing like gingerbread) is a French cake or quick bread. In Alsace, a considerable tradition incorporates a pinch of cinnamon.
Pain d’épices pas à pas de recette
- Diluez le miel avec le jus d’orange..
- Ajoutez la farine et mélangez au fouet..
- Ajoutez la levure, la cassonade, l’œuf, les épices, le bicarbonate et le zeste d’orange..
- Versez dans un moule à cake beurré et cuire dans un four préchauffé à 180 degrés pendant 35 minutes..
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Recette Pain d'épices : découvrez les ingrédients, ustensiles et étapes de préparation. Un pain d'épices, un délicieux pain d'épices moelleux et parfumé, si bien que les effluves de canelle, gingembre, agrumes,… nous rappellent que l'hiver s'installe et que les fêtes de fin d'année sont proches. Commençons donc les hostilités avec ce gâteau, qui n'est autre qu'une recette de Christophe Michalak. Avec son bon goût de miel et sa saveur de cannelle, le pain d'épice nous fait mordre l'hiver à pleines dents. Traditionnellement réalisées durant les fêtes de fin d'années, les recettes de pain d'épices sont faciles à reproduire à la maison. le pain d'épices s'est inscrit dans le patrimoine gourmand de Dijon.
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